Ciasto w kubeczku, które możesz zjeść nawet na diecie: jak je przygotować w zaledwie 15 minut

Masz ochotę na coś słodkiego i smacznego, ale nie masz na to zbyt wiele czasu? Sprawdź te proste kroki, aby przygotować ciasto kubkowe.

Nie zawsze można zrobić sobie przerwę i przygotować mały deser, zwłaszcza, że ​​nie ma czasu na jego przygotowanie. Dobra wiadomość jest taka, że ​​istnieją również bardzo szybkie sposoby na przygotowanie cukierniczej rozkoszy. Jednak w bardzo krótkim czasie maksymalnie 15 minutmożesz . Preparat, którego jedną z zalet jest to, że ma mało kalorii.

Chodzi o ciasto w filiżance, przepis wymagający użycia kilku składników, często dostępnych już w domu. Ale nie traćmy już czasu i dowiedzmy się bardziej szczegółowo, jak przystąpić do przygotowania tego konkretnego deseru, który zadowoli każdego, nawet najbardziej wymagającego człowieka. Dzięki kuchence mikrofalowej gotowanie będzie przebiegać bardzo szybko.

Jak przygotować ciasto babkowe

Wszystko, co musisz zrobić, to zdobyć około 45 gramów 00 mąka, 2 łyżki puree z dyni, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, odrobina cynamonu, proszek do pieczenia i mleko migdałowe. Procedura, jak już powiedzieliśmy, jest bardzo szybka: do miski, najlepiej stalowej, można wlać trochę mleka migdałowego, dwie łyżki puree z dyni, mąkę, odrobinę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia do smaku, cynamon i proszek do pieczenia .

W tym momencie za pomocą łyżki trzeba będzie wszystko dość energicznie wymieszać, aż do uzyskania jednorodnej masy. Gdy w mieszaninie nie będzie grudek, możesz to zrobić wlać wszystko do kubka i włóż do kuchenki mikrofalowej ustawionej na maksymalną moc na około minutę.

Inne przydatne wskazówki

Zobaczysz, jak mieszanina zacznie rosnąć w kubku. Gdy przestanie rosnąć, zobaczysz, że Twoje ciasto o bardzo jesiennym smaku będzie gotowe. Przed podaniem warto także przetestować wykałaczkę i sprawdzić, czy znajduje się ona w środku gotowanie stało się to w najlepszy sposób.

Ciasto to jest bardzo przydatne zarówno jeśli chcesz rozkoszować swoje podniebienie, kiedy jesteś na diecie. Ale nie tylko. To trafny wybór nawet jeśli wracasz z dość męczącego dnia, a w domu masz gości, ale mało czasu na przygotowanie obiadu. Dzięki temu małemu deserowi przekonasz się, że z pewnością zyskasz akceptację swoich gości. Zakładasz?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *