Najdziwniejsze alkohole świata: od żmii po czerwone mrówki przemierzające skały meteorytów

Świat drinków jest pełen alkoholi, a wśród nich jest kilka bardzo dziwnych i mało znanych: oto te najdziwniejsze.

Można by pomyśleć, że wśród napojów alkoholowych i mocnych alkoholi znajdują się te najbardziej znane większości ludzi, mimo dużej różnorodności ich rodzajów. Tak naprawdę to nie tylko wina, wina musujące, wódki, likiery, grappy i Bittersy. Są też napoje zawartości alkoholu, o której istnieniu większość ludzi nawet nie wie wywodzą się z najdziwniejszych elementów.

Są to bardzo szczególne egzotyki, których skład może wydawać się miksturą i rzeczywiście tak jest. Są doskonale pijalne, chociaż najprawdopodobniej niektóre z nich mogą nie odpowiadać powszechnemu smakowi, do jakiego jesteśmy przyzwyczajeni. Niektóre z tych napojów pochodzą nawet ze skał meteorytowych, inne od zwierząt, które z pewnością nie zachęcają do jedzenia, takich jak czerwone mrówki czy żmije.

Bardzo ciekawie jest zagłębić się w ten mało znany świat i odkryć istnienie likierów, o których istnieniu nawet nie marzyłeś.

Najdziwniejsze likiery na świecie, wykonane z najbardziej nie do pomyślenia składników

W tym przeglądzie zdecydowanie nietypowych likierów znajduje sięUmeshu. On przychodzi z Japonii i jest robiony z mieszkańcami zielone śliwki. To właśnie ci, którzy pochodzą z Wakayamy w południowo-zachodniej części Japonii. Ma smak słodki, ale lekko cierpki i umieszcza się w dużych szklanych pojemnikach razem ze śliwkami w alkoholu.

To jak podróż w kosmos, jeśli wypijesz Kosmos, specyficzna wódka umieszczona w butelce będącej rzeźbą w kształcie kosmity. Osobliwością tego superalkoholika jest to jest filtrowany przez skały meteorytowe które mają ponad 4 miliardy lat. Związany z okresem Halloween istnieje równieżHalloweenowa whisky wyprodukowany przez destylarnię Synowie wolności z Rhode Island. W tym likierze odnajdziemy aromat pieczona dynia z goździkami, cynamonem, wanilią i skórką pomarańczową.

Miłośnicy mocnych i zdecydowanie nietypowych smaków mogą spróbowaćAnty Gindestylat wytwarzany z naparu licznych czerwonych mrówek. To, co jest zdefiniowane, jest używane kwas mrówkowy jakie te owady wytwarzają w kontakcie z alkoholem. W Mongolii jest jeszcze jeden zdecydowanie dziwny likier: jest toArkhi wytwarzany z mleka krowiego, ale bardzo często także z nim mleko klaczy Lub wielbłąda. Smakuje bardzo kwaśnie, ponieważ jest zrobiony z wódka destylowana z jogurtem fermentowanym.

W Ameryce Południowej znajdujemy Chica de jora, wyprodukowany w wyniku preparatu, który może budzić wstręt. Następnie otrzymuje się sfermentowany napój Ziarna kukurydzy są przeżuwane i wypluwane w pojemniku z terakoty. Enzymy zawarte w ślinie przekształcają skrobię kukurydzianą w cukry proste i rozpoczyna się proces fermentacji.

Do najbardziej specyficznych likierów zalicza się także likiery Wężowy sznaps Lub Wino węża. Jest produkowany w Wietnamie i uzyskuje się przez umieszczenie różne rodzaje gadów w destylacie ryżowym: żmije, kobry, jaszczurki. Uważa się, że leczniczy likier na wiele chorób. Jad gadów ulega denaturacji pod wpływem etanolu zawartego w winie, dzięki czemu staje się nieszkodliwy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *