Drewniana deska do krojenia, cudowny składnik eliminujący zadrapania i uszkodzenia powierzchni: niewiele osób o tym wie

Drewniana deska do krojenia to must-have w kuchni: mało kto wie, że zawiera składnik eliminujący zarysowania i uszkodzenia jej powierzchni.

Każdy z nas ma taki w domu i szczerze mówiąc, obejście się bez niego jest prawie niemożliwe. The drewniana deska do krojenia Należy do klasycznych narzędzi kuchennych i pozwala nam przeprowadzić cały szereg operacji w sposób bezpieczny, praktyczny i funkcjonalny. Być może unikając zniszczenia mebli, ale także ułatwiając nam pracę. Jednak dzięki jego użyciu, na powierzchni często powstają zadrapania: niewielu wie, że istnieje cudowny składnik, który może rozwiązać problem.

Wyrzucenie go bez próby naprawienia byłoby prawdziwym wstydem i stratą czasu. Przecież nie ma nic złego w próbowaniu, zwłaszcza gdy rozwiązanie jest wyjątkowo proste i nie wymaga wydawania fortuny, aby je osiągnąć. Jaki więc składnik spośród wymienionych na obrazku może rozwiązać problem? Dowiedzmy Się.

Zadrapania na drewnianej desce do krojenia: jak to naprawić za pomocą bardzo popularnego składnika

Oto odpowiedź: składnikiem, który pozwala nam tchnąć nowe życie w naszą deskę do krojenia są proste orzechy włoskie. Jak? Ściśle mówiąc, będziemy potrzebować również zaprawy i czystej bawełnianej szmatki lub szmatki. Zamierzamy stworzyć coś w rodzaju naturalnego oleju, który nabłyszczy naszą deskę do krojenia, ale jednocześnie utworzy rodzaj ochronnej patyny, która zabezpieczy powierzchnię przed zarysowaniami i różnymi uszkodzeniami. Oto jak postępować.

Na bawełnianą ściereczkę wsypujemy garść ładnych, czystych ziaren orzecha włoskiego. W przypadku ilości należy dostosować je w oparciu o rozmiar deski do krojenia. Zamknąć, formując woreczek i włożyć do moździerza. W tym momencie przechodzimy do miażdżyć i rozbijać aż płótno będzie „mokry„: I olej wydzielający się z jąder.

Weźmy teraz naszą torbę i po wyczyszczeniu deski do krojenia w klasyczny sposób, pocieramy ją o powierzchnię. Jeśli wolimy, możemy również opróżnić ściereczkę, ale użycie jej z ziarnami znajdującymi się w środku mogłoby być bardziej efektywne. Torbę przepuszczamy wzdłuż całej deski do krojenia i dobrze zwilżony odczekujemy kilka minut, aby mógł go wchłonąć.

Kiedyś czas „poza” używamy czystej bawełnianej szmatki, aby usunąć nadmiar i „suchy„. Nasza deska do krojenia będzie jak nowa, a do tego błyszcząca. Od czasu do czasu powtarzamy tę operację a wynik pozostawi nas bez słowa. Na koniec pamiętajmy, że to „olej” doskonale nadaje się do polerowania wszelkich mebli drewnianych, nie tylko desek do krojenia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *