Ciasto idealne, prawdziwy miraż? Dzięki 3 sekretom Benedetty Rossi Ty też możesz to zrobić

Jeśli chcesz upiec idealne ciasto, ale nie jesteś ekspertem i zaczynasz od zera, możesz zastosować się do kilku trików, oto 3 sekrety Benedetty Rossi.

Czy są jakieś triki, jak zrobić idealne ciasto? Powiedzmy, że należy przestrzegać pewnych środków ostrożności, aby uniknąć spowodowania katastrofy. Wypieki cukiernicze zasadniczo opierają się na podstawach chemii i fizyki, więc jeśli lubisz gotować, a w szczególności lubisz gotować desery, rozważ dokładniejsze przestudiowanie tego tematu.

Przestudiuj trochę procesy stojące za prostym wskazaniem ”wymieszać składniki”, które można znaleźć we wszystkich przepisach, lub wiedza na temat temperatur piekarnika stosowanych w przypadku niektórych ciast i oczekiwanego rezultatu może naprawdę pomóc w przygotowaniu idealnego ciasta.

W każdym razie istnieją trzy proste sekrety, o których zawsze należy pamiętać, próbując swoich sił w przygotowaniu pieczonego deseru, klasycznego kredensu lub biszkoptu. A są to tak fundamentalne tajemnice, że nawet Benedetta Rossi przypomina o nich swoim czytelnikom. Nie uwierzysz, ale to bardzo podstawowe środki, a jednak stanowią one podstawę doskonałego sukcesu Twojego dzieła. Zobaczmy, co to jest.

Sekrety Benedetty Rossi na zrobienie idealnego ciasta

Zapoznaj się z podstawami wyrobu ciasta, czytając książkę, podręcznik lub uczestnicząc w kursie. Ponieważ dobra znajomość reakcji ciasta i prawidłowe zbilansowanie składników będzie w stanie uratować Cię w każdej sytuacji, ponieważ będziesz wiedział, jak rozwiązać wszelkie nieprzewidziane problemy w przygotowaniu Twojego lub najbardziej skomplikowanego deseru.

W każdym razie wśród podstaw uzyskania idealnego ciasta nie ma co się spieszyć. W tym sensie, że trzeba poczekać na temperatura piekarnika jest prawidłowa przed włożeniem ciasta do pieczenia. Wtedy nie musisz być zbyt ciekawy, przynajmniej nie przez pierwsze dwadzieścia minut gotowania… Więc jest dobrze nie otwieraj piekarnika zanim minie dwadzieścia minut.

Powód jest prosty: wpuszczenie zimnego powietrza może spowodować opadnięcie powietrza z ciasta podczas pieczenia delikatny moment zakwasu, co czyni go brzydkim i niemożliwym do odzyskania. Spójrz na to przez szybę i dopiero po upływie co najmniej dwudziestu minut możesz otworzyć drzwi i sprawdzić. Oto trzeci sekret: test wykałaczki.

Wbij wykałaczkę w ciasto i upewnij się, że jest suche. Tylko w ten sposób będziesz mieć pewność, że pieczenie zostało wykonane perfekcyjnie. Wyjmij swoje pyszne ciasteczka z piekarnika lub na przekąskę, pozwól im ostygnąć i ciesz się nimi wraz z gośćmi!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *