Ivano Ricchebono wiek, kariera, zawsze jest południe, żona, dzieci: kim naprawdę jest szef kuchni

Oto kim jest Ivano Ricchebono, ukochana twarz È semper midday. Wiek, kariera, żona i dzieci, wszystko, co musisz wiedzieć.

Dzięki udziałowi w programie stał się znaną osobą publiczną „Zawsze jest południe” prowadzony przez Antonellę Clerici, szef kuchni Ivano Ricchebono to jedna z najbardziej lubianych twarzy kuchni włoskiej. Jego kariera telewizyjna rozpoczęła się w 2013 roku współpracą przy serialu „Próba kucharza” zawsze z Clerici.

A stamtąd ogromny sukces Ricchebono, który dał się poznać dzięki swojej kuchni określanej jako połączenie innowacji i tradycji. Ale kim naprawdę jest Iwano? Oto wszystko, co musisz o nim wiedzieć między wiekiem, karierą, żoną i dziećmi. Dzięki temu nie będziesz już mieć wątpliwości i będziesz mógł dalej podziwiać jego wspaniałe dzieła w kuchni. Rozważam także możliwość odwiedzenia jego nagrodzonej gwiazdką restauracji.

Ivano Ricchebono: wiek, kariera, żona i dzieci szefa kuchni

Urodzony w Genui w 1972 r., Iwano Ricchebono od samego początku postanowił kultywować swoją pasję do świata gotowania. Ukończył szkołę hotelarską, a następnie zaczął pracować w kilku genueńskich restauracjach. Po kilku dniach udaje mu się przyciągnąć uwagę szefa kuchni Stefano Giorgi i rozpoczyna z nim współpracę jako szef kuchni.

Ważne doświadczenie szkoleniowe, które dało mu możliwość późniejszej pracy w restauracji Matahari Genui i Hotel Melograno w Spotorno jako szef kuchni. To właśnie tutaj otwiera się przed nim wielka szansa, wraz ze spotkaniem z menadżerem Adriano Lovati. Co wprowadza to do Francuska grupa hotelowa Accor, trzeci najważniejszy na świecie. Pojawia się w 2010 roku zdobyć gwiazdkę Michelin, stając się tym samym jednym z najważniejszych i najbardziej znanych szefów kuchni na włoskiej scenie.

Dziś oprócz swojego stały udział w telewizji, Ivano Ricchebono ma również kilka kursów i zapewnia usługi doradcze ad hoc dla nowo otwartych rzeczywistości. Aby uzyskać oceny kluczowych kwestii związanych z żywnością i napojami, analizę kosztów żywności w celu zwiększenia zysków, badania i szkolenia personelu, opracowywanie nowego menu i wiele więcej.

Jest żonaty z Elisą Arduini, sommelierka, która pełni bardzo ważną rolę w restauracji męża. Z powitaniem pełnym wyjątkowych uśmiechów i słodyczy. Prawdziwe gniazdo miłości stworzone przez tę dwójkę, w którym króluje wysokiej jakości kuchnia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *