Daleki od wegańskiego mięsa, tutaj pojawia się ryż mięsożerny: jest zrobiony z dziwnych części zwierzęcych

Po mięsie, które nie jest mięsem, przyszedł czas na ryż, który nie jest ryżem. Zobaczmy, z czego zrobione jest to nowe hybrydowe zboże.

W ostatnich latach każda żywność została zniekształcona i zniekształcona. Ryż mięsożerny pochodzi z Korei. Zobaczmy, z czego jest zrobiony.

Od około 5 lat istnieje rynek żywności wegańskiejeksplodował„. We wszystkich supermarketach można teraz znaleźć mięso, które w rzeczywistości nie zawiera nawet grama mięsa, ale jest zrobione z białek roślinnych. To samo dotyczy ryb, serów i jajek. Obecnie dostępnych jest wiele opcji wegańskich, które pod każdym względem – konsystencją i smakiem – przypominają produkty pochodzenia zwierzęcego.

Do Włoch niedawno przybyło także mięso wydrukowane w 3D, które bardzo przypomina filet wołowy, z tą różnicą, że w rzeczywistości jest produktem w 100% roślinnym. W odpowiedzi na to wszystko Korea Południowa zdecydowała się na produkcję ryżu na bazie mięsa. Dlatego należy powiedzieć, że nie możemy już być pewni tego, co przedstawimy.

Ryż mięsożerny: z tego jest zrobiony

Koniec z tradycyjnym mięsem, rybami, serami, ryżem. Dziś wszystko może wydawać się jednym, ale w rzeczywistości jest zupełnie inaczej. Po wegańskim mięsie i filetach wydrukowanych w 3D z Korei Południowej przybywa ryż na bazie mięsa.

Jeśli w restauracji przynoszą Ci ryż o różowym kolorze i nietypowym smaku, wiedz, że może to nie być ryż, ale mięso. Wynalazek jest w całości koreański. Naukowcy z Uniwersytetu Yonsei w Korei Południowej stworzyli ryż hybrydowy, który jest w połowie roślinny, w połowie zwierzęcy. Część zwierzęca została wykonana z mięśni i komórek tłuszczowych krowy. Zamiarem naukowców z pewnością nie jest stworzenie mięsożernego ryżu, ale raczej alternatywa dla mięsa, która ma mniejszy wpływ na środowisko.

W rzeczywistości ten ryż hybrydowy stanowi dobrą alternatywę dla tych, którzy nie chcą całkowicie rezygnować z mięsa. Jest to produkt białkowy, jednak znacznie tańszy od klasycznego steku wołowego. Ma także znacznie mniejszy wpływ na środowisko. Ostatecznie zasada jest taka sama, jak w przypadku producentów wegańskiego mięsa: stworzyć alternatywę, która jest bardziej zrównoważona dla planety.

Każdy, kto chce, może następnie zrobić kolejny krok i zostać wegetarianinem lub weganinem oraz całkowicie wyeliminować mięso, ryby, a nawet produkty pochodne, takie jak mleko, ser i jajka. Kto jednak nie ma ochoty na ten krok, nadal możesz zdecydować się na od czasu do czasu zamianę zwykłego kawałka mięsa lub ryby na alternatywy, które mają mniejszy wpływ na środowisko i które są nadal bezpieczne dla zdrowia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *