Włochy wygrywają po raz kolejny: nagroda za najlepsze lody wszechczasów jest przyznawana na całym świecie

Włochy, strażnik tajemnicy doskonałości lodów, wznoszą światowe trofeum lodowe: celebrację włoskiego smaku.

W magicznym świecie mrożonych smaków, Włochy nadal wyróżniają się jako niekwestionowana ojczyzna lodów, z dumą zdobywając tytuł „Najlepsze lody na świecie„. Nagroda, która potwierdza doskonałość i kunszt w produkcji tego pysznego deseru, składając hołd tradycji włoskiego wyrobu lodów, która podbiła podniebienia na całej planecie.

W tym światowym konkursie smaku Włochy po raz kolejny występują w roli ambasadora słodyczy, kontynuując długą tradycję mistrzostwa w tworzeniu niezapomnianych wrażeń smakowych.

Włochy mistrzem świata w lodach

W niezwykłej scenerii Sigepświatowe wydarzenie poświęcone lodom, Włochy zwyciężyły zdobywając upragniony tytuł Puchar Świata w Lodach. Jedenaście drużyn z różnych części świata rywalizowało w intensywnej rywalizacji składającej się z dziesięciu testów obejmujących robienie lodów, ciasta, czekoladę, rzeźbę z lodu i gotowanie. Po trzech dniach ekscytujących wyzwań ostateczny werdykt sprawił, że Włochy wspięły się na najwyższy stopień podium.

11 drużyn z Argentyny, Brazylii, Chin, Korei Południowej, Niemiec, Włoch, Meksyku, Peru, Singapuru, Chińskiego Tajpej i Węgier rywalizowało ze sobą, wykazując się kreatywnością i mistrzostwem w różnych dyscyplinach. Włoski zespół w składzie Domenico Di Clemente (specjalizujący się w rzeźbach lodowych), Filippo Valsecchi (szef kuchni), Rosario Nicodemo (producent lodów), Vincenzo Donnarumma (cukiernik) i menadżer zespołu Davide Malizia, mógł wyróżnić się dzięki ich umiejętności techniczne i kreatywne.

Puchar Świata Gelato obejmuje dziesięć prób czasowych, począwszy od stworzenia idealnych lodów poprzez połączenie dwóch losowo dobranych składników (w tym roku białej brzoskwini i czekolady Dulcey), aż po tworzenie pojedynczych porcji, dekorowanych kubeczków i ciast lodowych. Dwa jury, artystyczne i techniczne, złożone z sędziów międzynarodowych, oceniało odpowiednio aspekt estetyczny i smakowy kreacji.

Przewodniczący Gelato World Cup, Giancarlo Timballo, przewodniczył procesowi oceniania, a Minister Rolnictwa Francesco Lollobrigida wręczył certyfikat producentowi lodów Timballo jako ambasadorowi jakości kuchni włoskiej na całym świecie. Wniosek konkursie uznało Włochy za zwycięzcę, a za nimi plasują się Korea Południowa i Węgry. Włoska drużyna zostanie nagrodzona towarem o wartości 15 tys. euro, co dodatkowo potwierdzi włoską dominację w magicznym świecie lodów.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *