Prosto ze swojej kuchni Alessia Mancini zdradza co najmniej bardzo przydatny trik: wypróbuj go teraz, a już nigdy się bez niego nie obejdziesz.
Ukochana twarz na małym ekranie, Alessia Mancini z pewnością nie zapomnicie jej w roli kamerdynera telewizyjnegoprezenter, a także zawodnik reality show m.in Wyspa Sław. Jednak przez całą swoją karierę tancerka nigdy nie odłożyła na bok swojej miłości do gotowania. A to, co kiedyś było przyjemnym hobby, któremu uwielbiał się oddawać, dziś jest jedną z jego głównych pasji.
Autorka książki kucharskiej, za pośrednictwem której zdecydowała się przekazać swoje smaczne dania, żona Flavio Montrucchio nie spóźnia się na spotkanie za pośrednictwem mediów społecznościowych, w których zdradza triki i triki, które mogą ułatwić nam życie w kuchni. Ta metoda gotowania ujawniona w mediach społecznościowych wydała nam się wręcz genialna: dlatego nie można jej przegapić!
Alessia Mancini odkrywa kuchenny trik, którego nie można przegapić: prawdziwe panaceum, bez którego nigdy się nie obejdziesz
W jednej ze swoich transmisji na żywo na Instagramie, w której pokazała, jak jest zajęta przygotowywaniem obiadu, Alessia Mancini ujawniła swoim wyznawcom idealną metodę gotowania, która pozwala zachować soczystość karczochów. To jedno z typowych warzyw tego sezonu, które możemy wprowadzić na stół, tworząc pyszne dania. Niezależnie od tego, czy są to pierwsze dania, drugie dania (jak nadziewane karczochy), czy też dodatki, jak typowekarczochy alla Romana’, są naprawdę smaczne i zdrowe dzięki zawartym w nich składnikom odżywczym.
Bardzo często jednak popełniamy błąd, nieprawidłowo je przyrządzając, ryzykując tym samym, że na stół trafią zbyt twarde karczochy. Jak pokonać problem? Tutaj tancerka uczy nas sztuczki, jak zmiękczyć karczochy podczas gotowania: wystarczy nam zwykła kartka papieru do pieczenia.
Narzędzie kuchenne, które każdy z nas ma w swojej spiżarni i które często wykorzystujemy do przygotowywania deserów, czy w ogóle przetworów do pieczenia. Cóż, to alternatywne zastosowanie papieru do pieczenia okazuje się być asem w rękawie, jeśli chodzi o perfekcyjne gotowanie karczochów. Wszystko, co musimy zrobić, to zwilż arkusz papieru do pieczenia które następnie wykręcamy, aby pozbyć się nadmiaru wody. W tym momencie wkładamy arkusz do pokrywy których używamy do gotowania karczochów. I w tym momencie musimy po prostu przykryć.
Wilgotny papier do pieczenia zapewni utrzymanie wilgotnego środowiska wewnątrz formy dzięki czemu karczochy nie wyschną podczas gotowania. Rezultat będzie niesamowity: bardzo delikatne karczochy i wyjątkowo smaczne. Czy kiedykolwiek się tak czułeś?