Przepis na dziś: Zastanawiasz się, co zjeść na obiad? Przygotuj z nami pyszny nadziewany placek meksykański

Często zmagasz się z tym, co szybko przygotować na obiad dla dużych smakoszy? Jeśli i Ty masz domowników, którzy nie gardzą dobrym mięsem, postaw na ten sprawdzony przepis. Quesadillę można przygotować na kilka sposobów, ale tej meksykańskiej na pewno warto spróbować.

Potrzebujemy

  • 3 kawałki piersi z kurczaka
  • 200 g goudy
  • 4 sztuki chipsów tortilla
  • 1 duża czerwona cebula
  • papryka czerwona, zielona i żółta
  • chili do smaku
  • mielona czerwona papryka, sól, pieprz
  • kwaśna śmietana lub sos barbecue do smaku

Zbliżać się

  1. Przygotuj mięso z kurczaka. Oczyść i pokrój w drobne makaroniki.
  2. Rozgrzej olej i podsmaż go na patelni. Dodaj sól i czarny pieprz.
  3. Przed odstawieniem od piersi mięso posypujemy czerwoną papryką i krótko smażymy. Tak przygotowane odkładamy na bok z patelni.
  4. Ponownie rozgrzej patelnię, dodaj pokrojoną cebulę i plasterki papryki, dodaj sól i pieprz. Zalecamy nie smażyć warzyw dłużej niż 5 minut, powinny pozostać lekko chrupiące.
  5. W międzyczasie na suchej patelni podsmaż tortillę, posmaruj sosem barbecue lub kwaśną śmietaną.
  6. Napełnij go mięsem, dodaj warzywa i startą Goudę. Zostaw miejsce w naleśniku, aby można go było złożyć.
  7. Tak przygotowaną tortillę smażymy z obu stron. Podawać z dipem w sosie barbecue, kwaśną śmietaną lub białym jogurtem.

Śledź naszego Instagrama

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *