Tutaj robią najlepszy fast food na półwyspie: tutaj możesz spróbować najpopularniejszego obecnie hamburgera.
To jedna z najsmaczniejszych, najbardziej praktycznych i rozpowszechnionych potraw na świecie: hamburger staje się teraz popularny na całym świeciea we Włoszech pojawiają się nowe połączenia smaków i wyrafinowanej żywności, tak jak ma to miejsce w tym szczególnym miejscu.
Hamburger z pozoru wydaje się daniem łatwym w przygotowaniu, jednak tak naprawdę kryje się za nim cały świat. Pieczywo nadziewane jest zazwyczaj medalionem z mięsa mielonego, głównie wołowego, z dodatkiem innych składników, w tym sera, sałaty, pomidorów, cebuli i sosów, w tym klasycznego ketchupu, musztardy i majonezu.
Z biegiem lat zaczęto wprowadzać zmiany: dziś kanapki podaje się z różnymi, szczególnymi i wyrafinowanymi składnikami. Ponadto niemal we wszystkich lokalach istnieje możliwość wyboru wariantu wegetariańskiego lub wegańskiego, w którym medaliony w całości bazują na warzywach i roślinach strączkowych.
Pochodzenie jest nieco wątpliwe, gdyż nie jest pewne, czy urodził się w Niemczech, czy w Stanach Zjednoczonych. W rzeczywistości uważa się, że nazwa wywodzi się od miasta Hamburg, gdzie pracownicy jedli klopsiki wciśnięte pomiędzy dwie kromki chleba. Co więcej, tę samą kanapkę podawano na statkach wypływających z portów miasta i przybywających do Nowego Jorku.
Gdzie zjesz najlepszą kanapkę we Włoszech
Niezależnie od pochodzenia, hamburger rozprzestrzenił się na cały świat, docierając nawet do Włoch. I to tutaj miejscowi opracowują najlepsze kombinacje, aby zaskoczyć klientów, którzy chcą czegoś nowego.
Jesteśmy w Turyniew najbardziej szczególnym miejscu w mieście: jest nazywany Rockowego burgera miejsce, w którym można skosztować najlepszej kanapki na półwyspie. To naprawdę wyjątkowy i niepowtarzalny burger, począwszy od nazwy.
Tak naprawdę wszystkie burgery noszą nazwy inspirowane zespołami rockowymi, które nawet samym stylem lokalu oddają hołd całemu światu tego gatunku muzycznego. Najlepsza kanapka w historii to AC/DChamburger, który zdobył pierwszą nagrodę w konkursie Europejskie nagrody Street Food.
Czarny chleb rzemieślniczy, 200 g piemonckiego burgera cielęcego, krem raschera DOP, prażone ziarna orzecha laskowego PGI Piemontu, chrupiący bekon i karmelizowana sałatka belgijska zmieszana z winem Nebbiolo, to wszystko za jedyne 23 euro. Eksplozja smaku i wyrafinowania, dzięki którym ta kanapka została uznana za najlepszą we Włoszech. Chcesz to zrobić w domu? Tutaj znajdziesz