Dania i miasta, które łączą się w jeden element. Tortellini i miejsce odniesienia we Włoszech na przykład: tutaj zje się najlepiej!
Wielka historia miłosna, można by określić, pomiędzy kuchnią a włoskimi miejscami, która w jakiś sposób przyczyniła się do szerzenia specyficznych przepisów i tradycji. Dziś omawiane połączenie należy do najsilniejszych, jakie można sobie wyobrazić, także i przede wszystkim, biorąc pod uwagę na przykład konkretne implikacje dla turystyki.
Włochy, być może w znacznie większym stopniu niż wiele innych krajów, są w stanie zapewnić w tym sensie coraz więcej par. Miasto i typowe danie. Operacja, która następnie zmusi miliony turystów po przybyciu na miejsce do szukania konkretnego przysmaku praktycznie wszędzie.
Piąta istota wspomnianej refleksjijeśli chodzi o nasz kraj, znajduje jeden z najwspanialszych wyrazów w Bolonii i w połączeniu z jedną z typowych potraw tego miasta, z pewnością preferowaną przez turystów i tysiące obywateli, tortellini. Przechodząc do szczegółów, warto podkreślić, że w mieście znajduje się wiele restauracji i tawern oferujących to właśnie danie. Wśród nich są jednak tacy, którzy potrafią spraw, aby dane doświadczenie było naprawdę magiczne.
Tutaj powstają najlepsze tortellini we Włoszech: miejsca smaku w Bolonii
Krótko mówiąc, nie tylko tortellini, jak przewidywano. Z pewnością nie brakuje typowych dań tradycji bolońskiej, takich jak tagliatelle, sardynki i tak dalej. Miasto Emilian to jedno z miejsc par Excellence pod względem smaku, w naszym kraju. W mieście, wśród jego charakterystycznych portyków i wąskich uliczek pełnych życia i tradycji, można znaleźć prawdziwe świątynie smaku, zdolne pokazać turystom i nie tylko żywe cechy lokalnej kuchni. Konkretne wskazania, aby w jakiś sposób usiąść przy stole w sposób całkowicie bezpieczny.
Bolonii trzeba wspomnieć chociażby w Osterii Bartolini, jeden z pewników oferty kulinarnej miasta, prowadzony przez rodzinę od lat zaangażowaną w przekazywanie specyficznych lokalnych tradycji. Typowe dania tawerny nawiązują do adriatyckiej tradycji owoców morza, najpierw dania rybne, potem dania smażone. Kolejnym obowiązkowym przystankiem jest Casamerlo, zdaniem wielu doskonała synteza gotowania i rozrywki. Propozycja rodem z lat osiemdziesiątych, z wódką penne alla i poldino alla bolognese.
Osteria Bottega, gdzie absolutnym bohaterem jest prawdziwa kuchnia bolońska. Rzemieślnicze wędliny, domowe tagliatelle i klasyczne tortellini w bulionie z kapłona. Siergiejto kolejny obowiązkowy przystanek w mieście, bardziej niż kiedykolwiek, dla poszukujących smaku, wśród sal pełnych pamiątek i wymarzonego menu, w tym lasagne, tortelloni, gotowanego mięsa z zielonym sosem, pieczonego królika i friggione.
Ostatni przystanek Trattoria przy Via Serra, w samym sercu Bolonii. Tutaj także panuje atmosfera tradycji pomiędzy jajkiem w koszulce ze szparagami w maśle z orzechów laskowych, tortelloni z ricottą Bianca Modenese i królikiem bez kości zawijanym w boczek. Krótko mówiąc, kuchnia i tradycja wśród fascynujących uliczek Emilii.