Carlo Cracco, ile kosztuje jego panettone: rodzaje, smaki i ceny

Carlo Cracco oferuje również swój wybór panettone na Boże Narodzenie: oto rodzaje, smaki i ceny. Wszystkie przydatne informacje poniżej.

Karol Cracco to jeden z najbardziej cenionych i niezwykle utalentowanych włoskich szefów kuchni. Początkowo jako dziecko chciał złożyć śluby kapłańskie, jednak namawiana przez rodzinę i brak pieniędzy na opłacenie czesnego skłoniła go do zapisania się najpierw do gimnazjum, a następnie do szkoły hotelarsko-gastronomicznej. Podejmij pracę w gastronomii od zaraz.

Siostra otworzyła mu drogę do kariery kulinarnej i opowiedziała mu o mediolańskim szefie kuchni, który zdobył 3 gwiazdki Michelin. Cracco postanawia przenieść się z Vicenzy do Mediolanu i z czasem zostaje uczniem Gualtiero Marchesiego. Dziś jest szefem kuchni z gwiazdką i ma 1 gwiazdkę Michelin w swojej restauracji w Gallerai Vittorio Emanuele w Mediolanie. Dobry, ale i znany szef kuchni on też nie pozostaje obojętny i przygotowuje swoją wersję świątecznego panettone.

Panettoni Carlo Cracco: dostępne ceny i smaki

Karol Craccojak wielu szefów kuchni i cukierników, ma swój własny wybór panettone które można kupić online w jego sklepie. Ceny nie są jednak super tanie, ale są to wyselekcjonowane produkty o szczególnym smaku. Poniżej przedstawiamy rodzaje, smaki i ceny panettone oferowane przez Cracco:

  • Panettone Mediolan: powoli zakwaszany do uzyskania miękkiej konsystencji przypominającej plaster miodu. W środku kandyzowana pomarańcza i rodzynki aromatyzowane wanilią. Waga wynosi 1000 g i koszt 49 euro.
  • Trzy czekoladowe panettone: w środku mieszanki znajduje się czekolada mleczna, czekolada gorzka i delikatna gianduja. Waga wynosi 1100 g i koszt 50 euro.
  • Panettone z szafranem i morelami: miękkie ciasto szafranowe nadziewane morelami. Ziarna cukru na powierzchni. Waga wynosi 1100 g i koszt 50 euro.
  • Pandoro: idealny przepis na symbol Bożego Narodzenia z miękkim ciastem o bolesnym kolorze. Waga wynosi 750 g i koszt 40 euro.
  • Karmelowy Panettone glazurowany pistacjami: miękkie ciasto wypełnione karmelową czekoladą. Glazurowane prażonymi pistacjami i solą Maldon. The koszt 50 euro.
  • Idealne połączenie: Panettone Milano i dżem brzoskwiniowy, to opisany już panettone w towarzystwie dżemu brzoskwiniowego w formacie 200 g. The koszt 54 euro.
  • Czekoladowa rozkosz: Panettone z trzema czekoladkami i kremem do smarowania, to opisany już panettone w towarzystwie kremu do smarowania z orzechów laskowych, ziaren i kakao. Waga wynosi 1000 g i koszt 66 euro.
  • Pistacjowa rozkosz: Karmelowy Panettone glazurowany pistacjami i kremem do smarowania, to opisany już panettone w towarzystwie kremu pistacjowego. The koszt 69 euro.

Są też pudełka, oto one:

  • Pudełko i butelka Panettone w cenie 91-98 euro.
  • Pikantne pudełko świąteczne w cenie 163-164 euro.
  • Słodkie pudełko świąteczne w cenie 155-162 euro.
  • Limitowana edycja Cracco & Zacapa Christmas 96 euro.

Wszystkie szczegóły na sklep.carlocracco.it.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *