Carlo Cracco oferuje również swój wybór panettone na Boże Narodzenie: oto rodzaje, smaki i ceny. Wszystkie przydatne informacje poniżej.
Karol Cracco to jeden z najbardziej cenionych i niezwykle utalentowanych włoskich szefów kuchni. Początkowo jako dziecko chciał złożyć śluby kapłańskie, jednak namawiana przez rodzinę i brak pieniędzy na opłacenie czesnego skłoniła go do zapisania się najpierw do gimnazjum, a następnie do szkoły hotelarsko-gastronomicznej. Podejmij pracę w gastronomii od zaraz.
Siostra otworzyła mu drogę do kariery kulinarnej i opowiedziała mu o mediolańskim szefie kuchni, który zdobył 3 gwiazdki Michelin. Cracco postanawia przenieść się z Vicenzy do Mediolanu i z czasem zostaje uczniem Gualtiero Marchesiego. Dziś jest szefem kuchni z gwiazdką i ma 1 gwiazdkę Michelin w swojej restauracji w Gallerai Vittorio Emanuele w Mediolanie. Dobry, ale i znany szef kuchni on też nie pozostaje obojętny i przygotowuje swoją wersję świątecznego panettone.
Panettoni Carlo Cracco: dostępne ceny i smaki
Karol Craccojak wielu szefów kuchni i cukierników, ma swój własny wybór panettone które można kupić online w jego sklepie. Ceny nie są jednak super tanie, ale są to wyselekcjonowane produkty o szczególnym smaku. Poniżej przedstawiamy rodzaje, smaki i ceny panettone oferowane przez Cracco:
- Panettone Mediolan: powoli zakwaszany do uzyskania miękkiej konsystencji przypominającej plaster miodu. W środku kandyzowana pomarańcza i rodzynki aromatyzowane wanilią. Waga wynosi 1000 g i koszt 49 euro.
- Trzy czekoladowe panettone: w środku mieszanki znajduje się czekolada mleczna, czekolada gorzka i delikatna gianduja. Waga wynosi 1100 g i koszt 50 euro.
- Panettone z szafranem i morelami: miękkie ciasto szafranowe nadziewane morelami. Ziarna cukru na powierzchni. Waga wynosi 1100 g i koszt 50 euro.
- Pandoro: idealny przepis na symbol Bożego Narodzenia z miękkim ciastem o bolesnym kolorze. Waga wynosi 750 g i koszt 40 euro.
- Karmelowy Panettone glazurowany pistacjami: miękkie ciasto wypełnione karmelową czekoladą. Glazurowane prażonymi pistacjami i solą Maldon. The koszt 50 euro.
- Idealne połączenie: Panettone Milano i dżem brzoskwiniowy, to opisany już panettone w towarzystwie dżemu brzoskwiniowego w formacie 200 g. The koszt 54 euro.
- Czekoladowa rozkosz: Panettone z trzema czekoladkami i kremem do smarowania, to opisany już panettone w towarzystwie kremu do smarowania z orzechów laskowych, ziaren i kakao. Waga wynosi 1000 g i koszt 66 euro.
- Pistacjowa rozkosz: Karmelowy Panettone glazurowany pistacjami i kremem do smarowania, to opisany już panettone w towarzystwie kremu pistacjowego. The koszt 69 euro.
Są też pudełka, oto one:
- Pudełko i butelka Panettone w cenie 91-98 euro.
- Pikantne pudełko świąteczne w cenie 163-164 euro.
- Słodkie pudełko świąteczne w cenie 155-162 euro.
- Limitowana edycja Cracco & Zacapa Christmas 96 euro.
Wszystkie szczegóły na sklep.carlocracco.it.