Idealnie ciepłe lub zimne. W sam raz na sylwestra! Za kilka minut zniknie ze stołu

Organizujesz imprezę sylwestrową i zastanawiasz się, jakie przekąski podać? Ta przekąska zadowoli wszystkich gości. Przepis jest banalny, a jego przygotowanie zajmuje tylko kilka minut.

Zdjęcie: Shutterstock.com/SewCreamStudio

Jeśli nie chcesz stać godzinami w kuchni, wybierz szybkie, ale smaczne sylwestrowe przekąski. Tę przystawkę można podawać na zimno lub na ciepło. Świetnie smakuje solo, ale także z sosami i dipami.

Nie masz pomysłu na sylwestrową przekąskę? Przygotuj ślimaki z ciasta francuskiego w kilka minut

Ślimaki z ciasta francuskiego można przygotować na wiele sposobów i dodać do nich ulubione składniki. Można je przygotować zarówno na słodko, jak i na słono. Oto przepis na ślimaki z ciasta francuskiego z szynką i papryką. Są tak pyszne, że w mgnieniu oka znikają ze stołu.

Składniki:

  • Ciasto francuskie
  • sos czosnkowy
  • ketchupu lub 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • żółty ser
  • szynka
  • słodka kukurydza
  • oregano i bazylia

Po rozwałkowaniu ciasta francuskiego posmaruj je ketchupem lub bułką tartą. Dodaj trochę sosu czosnkowego i pamiętaj, aby brzegi ciasta były suche, aby później się nie sklejały. Na cieście ułożyć ser, szynkę, kukurydzę i posiekaną paprykę. Całość posypujemy pieprzem i gotowe. Teraz rozwałkuj ciasto, podziel na kawałki (powinno być ich około 14) i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 do 17 minut. Wszystko gotowe!

Co słodkiego na sylwestra? Ta przekąska zadowoli Twoich dużych i małych gości

Ślimaki noworoczne możesz przygotować także na słodko. Dzieci je pokochają, ale dorosłym na pewno też się spodobają. Jak je przygotowujesz? Ciasto francuskie rozwałkowujemy i posypujemy cukrem i cynamonem. Pamiętaj o pozostawieniu brzegów do wyschnięcia, następnie zwiń ciasto, podziel na kawałki i włóż do piekarnika. Piec 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Redakcja Pasja w Tobie.

Powiązane artykuły:

Wystarczą tylko cztery składniki, a ciasto kruche jest idealne. Silne ręce są tutaj kluczem!

Aksamitny sos grzybowy odpowiedni na święta i nie tylko. Potrzebujesz tylko kilku składników, a resztę możesz zamrozić

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *