Weterynarz wyjaśnił, dlaczego konieczne jest podgrzewanie kociej karmy

Zwierzęta należy karmić zbilansowaną i świeżą karmą o temperaturze pokojowej. Dlatego ważne jest, aby wstępnie podgrzać karmę dla zwierzęcia.

Należy to robić nie w kuchence mikrofalowej, ale w łaźni wodnej.

Oświadczenie to złożyła weterynarz Maria Yatsyshina – relacjonuje doktor Peter.

Wyjaśniła, dlaczego należy przestrzegać takiej zasady.

Kot
Zdjęcie: © Belnovosti

Okazało się, że chodzi o aspekt naturalny.

Mimo to kot jest drapieżnikiem, który na wolności zdobywa własne pożywienie. Łapie ptaki i gryzonie.

Temperatura wydobycia wynosi zwykle 37-39 stopni.

Warto pamiętać o kilku innych zasadach, np. o tym, że koty należy karmić często, ale w małych porcjach.

Ponadto zwierzę powinno mieć zawsze dostęp do świeżej i czystej wody.

Należy również wziąć pod uwagę, że koty nie mogą jeść niektórych pokarmów, w przeciwnym razie mogą rozwinąć się u nich poważne problemy zdrowotne.

Dlatego należy uważać, aby do pożywienia nie dostała się czekolada, cebula, czosnek, sól, pomidory, przyprawy i olej.

Wcześniej powiedzieliśmy Ci, czy można mieszać suchą i mokrą karmę dla kotów.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *