Cudownie pyszne sarmi z kiszoną kapustą – oto jak je przygotować z liści kapusty i mięsa mielonego (lub drobno posiekanego).
Gdy robi się coraz chłodniej i zbliżają się Święta Bożego Narodzenia, w naszych głowach pojawia się myśl o pysznej, domowej roboty, soczystej i aromatycznej kiszonej kapuście.
Ta pyszna uczta jest ulubionym daniem wielu pokoleń w naszych szerokościach geograficznych. Robiły je nasze babcie i prababcie, my je robimy teraz i najprawdopodobniej będą je robić jeszcze długo po nas.
I nie da się temu zapobiec, nie oszukujmy się, tak kuszą swoim soczystym i aromatycznym nadzieniem zawiniętym w arkusz domowej kiszonej kapusty, że po prostu nie możemy się im oprzeć. Dlatego przygotowaliśmy dla Was wspaniały przepis ze starych, zapomnianych książek na sarmi z kapustą z mięsem mielonym i ryżem, który jest sprawdzony, łatwy i sprawdzony czasowo.